به گزارش مشرق، کرباسچی عضو حزب کارگزاران سازندگی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اطلاعیه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مبنی بر دعوت از سیدمحمد
خاتمی برای نامزدی انتخابات گفت: شرکت در انتخابات را نباید منوط به حضور
یک فرد کنیم.
کرباسچی اظهار کرد: اعضای حزب کارگزاران از این اطلاعیه خبر ندارند و در جلسهای که مطرح و تصویب شده، نماینده حزب حضور نداشته است.
وی افزود: ظاهرا در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات قبلا بحثی مطرح شده بود که اگر آقای خاتمی در انتخابات حضور نداشته باشد اعلام کنند که در انتخابات شرکت نمیکنیم که بعضی از اعضا و از جمله نماینده کارگزاران با این تصمیم مخالفت کرده بود. کارگزاران معتقد نیست که شرکت در انتخابات موکول به حضور یا عدم حضور یک کاندیدا باشد و خود آقای خاتمی هم بارها در جلساتی که من خدمتشان بودهام با این امر مخالفت صریح کرده است.
وی گفت: این نوع برخورد سیاسی و سیاستورزی که سوزن ما روی یک نفر گیر کند و جامعه را به سمت رودررویی بیحاصل سیاسی بکشانیم، درست نیست. خود آقای خاتمی نیز زودتر از همه اعلام کردهاند که در انتخابات شرکت نمیکنند. اگر ما آقای خاتمی را دوست داریم باید به دنبال تحقق شعارهای اصلاحطلبانه ایشان باشیم.
کرباسچی ادامه داد: بعید میدانم که خود آقای خاتمی هم حاضر باشد که با اختلاف بر سر حضور شخص ایشان وضعیتی ایجاد شود که منجر به تعطیلی و فراموشی امر اصلاحات یا به چالش کشیده شدن آن در کشور شود. تعبیر تند این نوع رفتار سیاسی (منوط کردن شرکت در انتخابات به حضور یک فرد)، برخورد سیاسی به راه انداختن است. آقای خاتمی خود بیش از همه علاقمند به اصلاحات است و در مخیلهی ایشان نیز نمیگنجد که عدهای به نام ایشان بخواهند یک رو در رویی بیحاصل راه بیندازند.
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد: اگر آقای خاتمی را قبول داریم باید ایشان و همه کسانی که خود را اصلاحطلب میدانند کمک کنند تا کسانی که در شرایط کنونی میتوانند مسوولیت اداره جامعه را بر عهده بگیرند و اهداف اصلاحطلبانه را دنبال کنند به صحنه بیایند. در کشور قحط الرجال نیست که هر چند وقت یک بار به آقای هاشمی، آقای خاتمی یا آقای احمدینژاد بازگردیم. نه خود این افراد مایلاند و نه عقل سیاسی ایجاب میکند که با رودربایستی یا فشار افکار عمومی بخواهیم این افراد را وادار کنیم که به صحنه بیایند. این نوع سیاستورزی،چندان مطلوب و موفق نیست.
کرباسچی با تاکید بر اینکه نباید روی افراد متوقف شویم، گفت: من علاقمند به آقای خاتمی بودهام، هستم و خواهم بود. ایشان انسان فرهیختهای است و خدمات بزرگی انجام داده است اما وقتی به هر دلیلی میگویند که «من نمیآیم» اینکه ایشان را با اطلاعیه و مصاحبه و فشار افکار عمومی مجبور کنیم یا شرکتمان را متوقف به حضور ایشان کنیم درست نیست. ایشان علاقمند هستند که همه در انتخابات شرکت کنند. اینکه برخلاف میل باطنی آقای خاتمی را مجبور به حضور کنیم صحیح نیست.
وی اظهارکرد: ما نباید انتخابات را رها کنیم. انتخابات بیش از هر کسی به اصلاحطلبان مربوط میشود. اگر معتقدیم این نظام باید بر اساس مشارکت مردم باشد ضروری است به صورت فعال و جدی در انتخابات شرکت کنیم و از آقای هاشمی و خاتمی و دیگر شخصیتهای محبوب اصلاحات استفاده کنیم تا به اهداف اصلاحطلبانه کمک کنند و کشور در مسیر رشد و توسعه قرار گیرد.
کرباسچی افزود: باید تلاش کنیم تا با یک مدیریت قوی، مسیر و امکاناتی که در خلاف جهت مطلوب مورد استفاده قرار گرفته را اصلاح کنیم و ریل کشور را به مسیری که با برنامه اداره شود بازگردانیم. شرایط امروز بهترین شرایطی است که نتیجه عملکرد تفکر اصولگرایان را نشان دهیم.
وی خاطرنشان کرد: ما باید شخصیتهایی قوی به صحنه بیاوریم که اهداف دوران اصلاحات را با کیفیت بهتر و با بازنگری اساسی نشان دهیم. اینکه روی یک نفر بایستیم درست نبوده، خود آقای خاتمی نیز نسبت به این مساله راضی نیست. توقع جامعه این است که هم آقای خاتمی و هم سایر اصلاحطلبان توان خود را به کار بگیرند تا مدیران با تجربه که شاید کمترشناخته شده هستند، به مردم معرفی کنند. آقای خاتمی، آقای هاشمی و دیگران باید محبوبیت خود را در جهت معرفی مدیران شایسته و قوی به کار گیرند.
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی همچنین گفت: در جریان اصلاحات نیروهای اصلاحطلب و تحولخواهی وجود دارند که اصلاح طلبان بتوانند روی آنها متمرکز شوند. باید همه شخصیتهای اصلاحطلب بر روی یک نفر اجماع کرده و آن فرد را به مردم معرفی کنند.
کرباسچی تاکید کرد: اصلاحطلبان باید به اجماع برسند و اگر این اتفاق رخ ندهد مرتکب اشتباه فاحشی شدهاند اما اجماع نباید تنها روی یک خط و ریلی که مطرح شده و سوزن روی یک نفر گیر کرده، انجام شود. ما باید از بین نیروهایی که هم خودشان ابراز آمادگی کردهاند و هم توانایی اداره کشور را دارند، کسی را به مردم معرفی کنیم.
کرباسچی تاکید کرد: اصلاحطلبان باید به اجماع برسند و اگر این اتفاق رخ ندهد مرتکب اشتباه فاحشی شدهاند اما اجماع نباید تنها روی یک خط و ریلی که مطرح شده و سوزن روی یک نفر گیر کرده، انجام شود.